„Момичето с коси от морска пяна“ е победителят в конкурса на Gramofona.com

„Момичето с коси от морска пяна“ е победителят в конкурса на Gramofona.com
02.04.2018 / 17:39

За седма поредна година информационният сайт Gramofona.com раздаде наградите на победителите от Никулденския си конкурс за написването на рибарски истории. Големият победител тази година е Деян Димитров с новелата „Момичето с коси от морска пяна“. В момента Деян изтърпява 17-годишна присъда в бургаския затвор заради убийство. Това е второто му участие в конкурса. Младият мъж вече има издадена една книга, а съвсем скоро на бял свят ще се появи и втората му. Наградата от негово име получи майка му Зорница Биячева, която не скри вълнението си. Калоян Захариев с разказа „Когато тя…“ беше класиран на второ място, а третата награда за втора поредна година отива при Радка Видьова (Рая Вид). Тази година тя беше отличена за разказа си „Голямата риба“. Тежката дума при отличаването на победителите има Ваньо Вълчев. Неговата оценка е, че конкурсът всяка година става все по-силен и вече има утвърдено място в литературния живот на Бургас. 31 автори от цялата страна се включиха в седмото издание на конкурса. Съвсем спокойно можем да кажем, че тази година той вече се превърна в национален. Най-младите автори, които участваха са на 12 години, а най-възрастният е на 83. Заради изключително добрите творби, които тази година се състезаваха, бяха връчени и четири специални награди. Отличени са Цветелина Тетимова за разказа й „Рибарят на спомени“, Стефан Страшимиров за „Изненада“, Петя Апостолова за „Писмо в бутилка“ и Росица Пенева за „Морето“. Основен сподвижник в осъществяването на конкурса е Пристанище Бургас ЕАД. Изпълнителният директор на порта Диян Димитров се ангажира най-добрите рибарски истории през годините да бъдат събрани в сборник.

Церемонията по награждаването уважиха областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът Красимир Стойчев, общинският председател на БСП Живко Господинов, общински съветници и общественици.

Председателят на журито Ваньо Вълчев също получи награда. Петя Димитрова - пресаташе на община Созопол му подари от името на кмета Панайот Рейзи историята на морския град. Автор на луксозното издание е проф. Божидар Димитров.

 

Още снимки от новината

„Момичето с коси от морска пяна“ е победителят в конкурса на Gramofona.com
„Момичето с коси от морска пяна“ е победителят в конкурса на Gramofona.com

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев