Станка Златева: Моята цел е да градим шампиони

....................................
10.01.2018 / 10:42

От откриването на новата зала по борба на Станка Златева в града под Сините камъни изминаха около три месеца. Усилена работа върви по довършителните дейности в залата и терена около сградата.

„Паркингът е довършен, спортистите имат закрит и открит фитнес. Работи се усилено по благоустрояването на терена около сградата, благодарение на спонсори от местния бизнес и политически елит“, сподели пред Наблюдател.БГ Станка Златева.

Проектът, който може да видите в приложените снимки към материала, е изключително професионално изпипан. Финансовата помощ на приятелския кръг около петкратната световна и шесткратна европейска шампионка не достига. Трябва да припомним, че Община Сливен, Напоителни системи, ВиК-Сливен и ОП „Озеленяване“ също свършиха много, за да се стигне до тук.

Най- голяма подкрепа Златева получи от държавата като Министерството на младежта и спорта отпусна 631 000 лева за изграждане на първия етап на залата по проект на клуба на Станка Златева, а теренът беше предоставен безвъзмездно от община Сливен. Нека припомним, че първата копка бе направена на 1 март 2017 г. в присъствието на Красен Кралев и тогавашния президент на Българската федерация по борба Валентин Йорданов (сега почетен председател), а на Димитровден, 26 октомври 2017г. се състоя официалното откриване на залата. Заедно със Златева тогава прерязаха лентата министърът Красен Кралев, народният представител Десислава Танева, кметът на Сливен Стефан Радев и олимпийският седемкратен световен и европейски шампион по борба Валентин Йорданов.

Нека припомним, че онзи Димитровден беше златен ден за Сливен, не само заради празника на града, който се провежда всяка година, а защото Сливен се сдоби с едно бижу и огромна инвестиция благодарение на лицето Златева.

„ От откриването досега имаме голям напредък. Все още текат множество довършителни дейности. В залата има вече и втори тепих, фитнес уреди, въжета за катерене, отопление. Шампиони имаме. Тази година ще искам да видя вече първите резултати от усилената поготовка с децата. Тренировките започват сутрин две, съответно в 8.30 часа и 10.00 часа и вечер- в 17.00 ч. Опитах се да им наложа собствен стил.“

От момичетата Златева похвали Софи Тенева и Назифе Таир, а от групата на кадетките - Катерина Дойчева от СК „Станка Златева“. От мъжете също има двама медалисти. Треньорката отказа да коментира заслугите на децата с цел цитираме „ да не ги ласкае“.

Станка Златева сподели, че амбициите и тази година ще бъдат децата да потвърдят завоюваните медали от миналата, а при кадетките и момичетата целите ще бъдат- Европейското и Световното първенства по борба.

„ Моята цел е да градим европейски и световни шампиони, но не знам колко хора си дават сметка, че за да се случи това, трябват поне 4-5 години здрава работа и постоянство“, каза Златева.

На 27 януари СК „Станка Златева“ са на Държавно лично първенство за момичета и кадетки в гр. Горна Оряховица. През февруари град Сливен ще бъде домакин на ДЛП-мъже,жени от 15-ти до 18-ти включително.

 

„Искам да благодаря на всички, които застанаха до мен и ме подкрепиха залата да стане реалност. Запазена е лекоатлетическата писта. Благодарение на спонсори направихме открита фитнес площадка. Волейболното игрище се изравнява. Проектът включва и кътове за отдих, зелени площи, дървен мост с езеро. Определено теренът около залата ще добие приятен вид- подходящ не само за спорт, но и за почивка. Когато целият проект бъде завършен сме решили, че ще направим официално откриване на 7 –ми април тази година, преди Великден. Очаквам всички, които ме подкрепяха до този момент да уважат празника ни, както и гражданите на Сливен. Заедно преди Великден да се порадваме на нещо, което сме постигнали с толкова усилия заедно.“, каза още Златева.

 

В приложения снимков материал може да се види залата вътре, терена около сградата към настоящия момент и проекта.

 

Александра Иванова

„Наблюдател.БГ“

9.01.2018г.

 

Още снимки от новината

....................................
....................................
....................................
....................................
....................................
....................................
....................................
....................................
....................................
....................................
проект
проект
проект
проект
проект
проект
проект
....................................
проект
проект

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев